Forum-Gallery-Shop-Sponsors

« Advertise on Freel2.com

Home > Romanian > Pilot automat retrofit
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 
Pilot automat retrofit

Buna seara

De ceva timp incerc sa montez pilot automat pe Freelander 2 (2010).
Acum inainte de sarbatori am reusit sa montez, dar mi am prins urechile la codarea lui.
Mentionez ca posed o diagnoza mangoose, dar nu reusesc activarea in BCM. Totodata as fi interesat daca este cineva care a reusit si retrofit pentru Terrain control si pornirea incalzirii auxiliare din telecomanda. Daca este cineva care ma poate ajuta, as fi recunoscator.

Cu stima, si Craciun fericit tuturor !

Post #383185 24th Dec 2019 9:37 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Ce intelegi prin "am reusit sa montez", in legatura cu pilotul automat (CC)?
Ai schimbat volanul si ai pus din cel cu butoane pentru CC? Sau ai mai modificat ceva?
Intreb deoarece nu am vazut FL2 fara CC si nu-mi dau seama ce ar putea lipsi...
Si ce ai incercat in CCF sa modifici si "ti-ai prins urechile"?

Post #383187 24th Dec 2019 9:51 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Exista fl2 fara comenzi pe volan, cel putin asa este al meu. Am demontat airbag si am pus plasticul cu butoane. Acum incerc sa vad cum codez in bcm. Nu prea ma pricep cu diagnoza pt land rover. In sdd imi apare speed control not fitted

Post #383200 25th Dec 2019 11:20 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Daca vrei, ne intalnim zilele astea si vedem...
Observ ca, dupa profil, suntem in acelasi oras. Very Happy

Post #383205 25th Dec 2019 1:53 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Ok. Cand poti, eu sunt in Constanta pana la inceputul lui ianuarie.

Post #383213 25th Dec 2019 5:16 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Hello. Revin - chiar nu avem pe nimeni care sa ma ajute la activarea soft pentru cruise control?

Post #383454 30th Dec 2019 5:36 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Scuze pentru raspunsul intarziat.... Te sun si il activam.

Post #383455 30th Dec 2019 6:05 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Cu bunavointa lui Alex P am reusit sa activez functia CC in BCM, dar nu a functionat si fizic. Sapand in continuare am constatat ca lipseste un switch, dar am intampinat greutati, in sensul ca unii spun ca este un switch pe pedala ambreiaj , iar in alte parti pe pedala frana , diferit de switch ul de lampi frana. Aici chiar nu mai inteleg, neavand o schema a CC ului pentru cutie manuala asa ca cer din nou ajutorul vostru, eventual un cod de piesa. Merci.

Post #383595 1st Jan 2020 9:04 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

De obicei se vorbeste despre ambreiaj la manuale si frana la automate.
Dar in cazul tau, fiind manuala, CC ar trebui sa se dezactiveze la oricare din ele ai apasa.
Nu exista schema electrica diferentiata pe manuale/automate in cazul CC.

Switch-urile ar fi cam astea:

C2E903 - Switch-Clutch-BOT
C2E904 - Switch-Clutch-TOT
C2CB08 - Switch-Brake diagnostic
C2CA29 - Stop lamp switch
C2E901 - Pedala de acceleratie

Post #383597 1st Jan 2020 9:16 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Ar mai fi ceva...
Confirm schemei electrice, de la acele switch-uri de pe volan, informatia ajunge prin acea panglica spirala la un modul de volan, care converteste semnalele de la butoane in informatie digitala si o trimite la BCM.
1. Spirala ta avea toate "firele"?
2. Poate acel modul de volan e diferit de la modelele cu CC la cele fara...

Schema electrica pentru CC - partea de volan - o gasesti la pagina 3110 din manualul de service de aici: https://www.freel2.com/forum/topic10621.html

Post #383598 1st Jan 2020 9:24 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Revin cu poze facute la mufa din switch cc si poza facuta in mufa din volan, poate ma ajuta cineva cu descifrarea firelor ( in caz ca lipseste ceva) prima poza este cea din cc, iar a doua din volan.

Post #384117 8th Jan 2020 3:29 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Manualul de service, pagina 3110

Mufa cu 10 pini (switch cc) este conectorul C2147
Mufa cu 8 pini (7 folositi, din volan) este conectorul C1254

Apropo, cand aprinzi pozitia, se aprind butoanele de pe volan?

Post #384120 8th Jan 2020 3:55 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mihsoft



Member Since: 08 Aug 2019
Location: Constanta
Posts: 8

Romania 

Lumineaza cand aprind pozitiile. Am eliminat sigurantele din calcul 4 si 7 (parca)
Este posibil sa existe au alt fir comun cu partea de audio, in afara de cele de claxon?( ma refer daca nu cumva trebuia sa am si partea de audio)

Post #384126 8th Jan 2020 5:22 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
alex_pescaru



Member Since: 12 Mar 2009
Location: Constanta
Posts: 4230

Cred ca sunt niste retele rezistive care genereaza comenzile de pe volan.
Si aceasta informatie se duce la modulul de volan prin pinii 1 si 4 pentru CC si pinii 2 si 5 pentru audio. Pinii 6 si 7 sunt pentru iluminat.
Apoi modulul de volan, encodeaza informatia si o trimite prin LIN bus la CJB.
Eu as studia un pic cablajele de la butoane si de la modulul de volan sa vad daca nu lipsesc ceva componente pe traseele de semnal.
E posibil ca modulele de volan pentru variantele cu comenzi sa fie diferite de cele fara comenzi pe volan.

Post #384139 8th Jan 2020 6:38 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ilea.victor



Member Since: 30 Nov 2014
Location: Tirgu Mures
Posts: 73

Romania 2011 Freelander 2 TD4 Dynamic Auto Rimini Red

Si eu am “montat” pilotul automat la cutie automata. Am montat butoanele si pe urma am făcut o vizita la Aliat in Tg Mures sa îl activeze. Funcționează.

Post #385226 26th Jan 2020 9:48 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2006-2020 Futuranet Ltd & Martin Lewis


Switch to Mobile site