Forum-Gallery-Shop-Sponsors

« Advertise on Freel2.com

Home > Site News & Feedback > New! Direct image upload to posts
Post Reply  Down to end
Page 1 of 3 123>
Print this entire topic · 
Martin
Site Admin & Owner


Member Since: 18 Feb 2006
Location: Warwick
Posts: 957

United Kingdom 
New! Direct image upload to posts

There are now new buttons below the message area when you start a new topic or a reply to upload and insert images directly from the message posting page.



Button functions:

"Choose Photos" to select one or more photos.
"Choose/Take Photo" will appear on mobile devices to select a single photo, on iOS you can take a photo directly and upload.
"Clear" will deselect any photos you have chosen (only enabled once photos selected for upload).
"Upload" will start the upload process (enabled as above).

Once the upload procedure completes, you will get a row of thumbnails under the message area.



Simply click/tap an image to insert the BBCode for that image at the current location in the message area. Images will be slightly greyed out once clicked to indicate which ones you have used.

The two small buttons on the header above the are:

Refresh: at the moment this resets the greyed-out state of the images
Empty: this clear the list, so click this once you have used all the photos you want

Images loaded will persist across all new threads/replies until you click the "empty" icon, so you can add photos to multiple threads.

This feature has currently only been developed and tested on Google Chrome on Windows, so please let me have feedback on other platforms and systems.

It *should* be compatible with iPhone/iPad with iOS 6, the first version when Apple turned file uploads on. On iOS 6 the "Choose/Take Photo" button should give the option to switch to the camera instead of the photo roll.

I hope this is useful and as above, please let me know feedback to improve the features or usability in general or on different devices/systems.

Cheers,

Martin

Post #195011 15th Aug 2013 1:14 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
athelstan



Member Since: 03 Nov 2009
Location: Reality
Posts: 2621

Tried it earlier to post photo using my iPad 2 v3 and it worked no problem - a most welcomed enhancement Martin. Thumbs Up

Post #195013 15th Aug 2013 1:42 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
chrisr1806



Member Since: 20 Oct 2012
Location: None
Posts: 2220

England 2011 Freelander 2 SD4 HSE Auto Santorini Black

+1

Many thanks Martin. Thumbs Up


Click image to enlarge

Post #195017 15th Aug 2013 2:01 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
piattj



Member Since: 18 Jan 2012
Location: where the crowds aint...
Posts: 1235

Wales 2011 Freelander 2 SD4 GS Auto Baltic Blue

...

Martin, is there an order in for more hard drive space? To accommodate the increase in posts with embedded photos?

Thumbs Up

... ...

Be true to yourself. That way happiness lies...

Post #195021 15th Aug 2013 2:43 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
EYorkshire



Member Since: 18 Nov 2010
Location: (!)
Posts: 4392

Why do I get this Confused After clicking image to insert the code

[img]http%3A%2F%2Fwww.freel2.com%2Fgallery%2Falbums%2Fuserpics%2F12663%2Fnormal_Photo0011_edited.jpg[/img]

Post #195022 15th Aug 2013 2:47 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
taztastic



Member Since: 03 Feb 2011
Location: North West
Posts: 8652

England 

Laughing you stuck EY

Post #195023 15th Aug 2013 2:49 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
EYorkshire



Member Since: 18 Nov 2010
Location: (!)
Posts: 4392

Laughing I am using android and chrome, perhaps my photo is not a jpeg. I'll try it on my desktop Thumbs Up

Post #195024 15th Aug 2013 2:51 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Martin
Site Admin & Owner


Member Since: 18 Feb 2006
Location: Warwick
Posts: 957

United Kingdom 

EY - can you give it a try again (from the beginning). I patched a bug and made it worse Rolling Eyes

It's not the image, it was me, getting too enthusiastic with the percent symbols in the img link Sad

Post #195025 15th Aug 2013 2:52 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
EYorkshire



Member Since: 18 Nov 2010
Location: (!)
Posts: 4392

The photo uploaded and showed as it should as a thumbnail but won't show in the post



Yet if I copy the BBCode as we use to do from my gallery it shows
Tried with tablet and desktop

Post #195026 15th Aug 2013 3:00 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Martin
Site Admin & Owner


Member Since: 18 Feb 2006
Location: Warwick
Posts: 957

United Kingdom 

Yeah, when I said I'd fixed it I hadn't really. I actually have now (no, really).

Post #195028 15th Aug 2013 3:10 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
npinks



Member Since: 28 Jun 2007
Location: Ls25
Posts: 20075

United Kingdom 



worked ok on firefox 22.0 No Longer the Site Moderator - Martins the Man to Speak too now

Post #195029 15th Aug 2013 3:11 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
EYorkshire



Member Since: 18 Nov 2010
Location: (!)
Posts: 4392

Working Windows 7 and Chrome plus Android 4.3 and Chrome Thumbs Up




Last edited by EYorkshire on 15th Aug 2013 3:19 pm. Edited 2 times in total

Post #195030 15th Aug 2013 3:15 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Martin
Site Admin & Owner


Member Since: 18 Feb 2006
Location: Warwick
Posts: 957

United Kingdom 

YIPPEEEEE

Post #195031 15th Aug 2013 3:17 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
EYorkshire



Member Since: 18 Nov 2010
Location: (!)
Posts: 4392

Excellent work, go and make yourself a cup of tea Very Happy

Post #195032 15th Aug 2013 3:18 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
j77



Member Since: 26 Nov 2008
Location: Fife
Posts: 2805

Scotland 



Works ok on iOS6 18MY Velar R-Dynamic SE D240, Fuji White


Last edited by j77 on 16th Aug 2013 11:41 am. Edited 1 time in total

Post #195035 15th Aug 2013 3:33 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Post Reply  Back to top
Page 1 of 3 123>
All times are GMT + 1 Hour

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Site Copyright © 2006-2019 Futuranet Ltd & Martin Lewis


Switch to Mobile site