Forum-Gallery-Shop-Sponsors

« Advertise on Freel2.com

Home > Romanian > Freelander 2 2012 Probleme Rulmenti - rog ajutor/pareri
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
Print this entire topic · 
Cristian69Member Since: 08 Aug 2017
Location: Timisoara
Posts: 6

Romania 2012 Freelander 2 SD4 S Auto Ipanema Sand
Freelander 2 2012 Probleme Rulmenti - rog ajutor/pareri

Buna seara,

Am un Freelander 2 2012 2.2 SD4 190 cai, cumparat SH din Bucuresti in Octombrie anul trecut si avea 56 000 km. Masina am verificat-o cat am putut si tehnic dar si ca acte, nu apare cu interventii si km sunt reali, cauciucurile sunt cele din fabrica. Pana acum am facut in jur de 10 000 km fara probleme, dar de cateva saptamani am probleme cu ea.
Am facut o constatare la dealerul LR din Timisoara si mi s-a spus ca rulmentul stanga fata este dus si trebuie schimbat. L-am schimbat. La aceasta lucrare s-a observat ca nu se executasera lucrari la directie sau la componentele de sub masina, totul (suruburi, etc) era neatins cu acelasi strat de rugine, etc.
Dupa inlocuirea rulmentului roata fata stanga, s-au observat vibratii care par sa vina de sub masina, zona centru spate, si la o noua verificare s-a observat ca cel putin unul din rulmentii intermediari ai cardanului sunt dusi. Mi s-a recomandat sa-i schimb pe amandoi.
Am incercat sa gasesc rulmentii si mai multi dealeri/service-uri mi-au spus ca la Freelander2 nu mai sunt disponibili separat, ci doar ca si parte din ansamblu cardanului - cost 2500 Lei.
Apoi pe internet si la un distribuitor din tara am gasit totusi rulmenti separat. Vedeti poza si linkul https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=Land...p;_sacat=0. Vorbim numai de piese noi. Acum sunt derutat, Se pot achizitiona si monta rulmentii separat sau nu? Varianta cu rulmenti separati ar fi mai ieftina. Cum ar fi mai bine de procedat?
In plus, sunt dezamagit ca se verifica "faima" ca LR construieste masini cu probleme. Adica, sa pice toti acesti rulmenti la sub 70 000 km mi se pare putin cam exagerat, dar cine stie poate am avut eu ghinion. Ma asteptam ca pana la vreo 100 000 km sa fac numai reviziile curente.
Daca s-a mai lovit cineva de vreauna din problemele de mai sus il rog sa ma sfatuiasca, multumesc mult.

Click image to enlarge

Post #328772 8th Aug 2017 5:43 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
mgwandererMember Since: 18 Sep 2015
Location: Kortrijk
Posts: 77

Belgium 2008 Freelander 2 TD4 SE Auto Indus Silver

Bună,
Voi īncerca cel mai bine īn limba voastră, dar nu este ușor. Ar trebui să fie posibilă schimbarea rulmenților, dar este posibil să aveți nevoie de unelte speciale.
Īn ceea ce privește cantitatea de kilometri și uzura rulmenților, totul depinde de tipul de conducere și de condițiile īn care au fost folosite. Cele mai multe mașini dau probleme, dar un kilometraj scăzut unul folosit numai pe călătorii foarte scurte ar putea da mai mult decāt normal. Eu īnsumi am avut niște probleme foarte neobișnuite, dar nu mă dezamăgesc. Utilizați forumul pentru a vă sfătui și a utiliza oameni ca Bell Engineering pentru articole de schimb la prețuri foarte avantajoase pentru trenul de acționare.

sper ca asta ajuta
Clive If it ain't ***ked don't fix it

Post #328804 9th Aug 2017 9:37 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Drinovan OvidiuMember Since: 04 Mar 2016
Location: Timisoara
Posts: 99

Romania 2007 Freelander 2 TD4 S Manual Aintree Green

Buna Cristian,

Eu nu am inca probleme la transmisie,rulmenti si motor la 225000km si am mers cu ea 15000km de cand am luat-o! O folosesc in mod normal mai mult afara,putin in oras si cand si cand pe drumuri de munte(macadam).
Deocamdata nu se aude nimic in timpul rulari! Probabil in cazul tau se aude un huruit de la rulmentul defect!
Daca ar fi eu a-si cumpara si schimba doar piesa stricata cu una de calitate! Daca ai nevoie de ajutor ma poti contacta!

Post #328922 11th Aug 2017 7:46 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Cristian69Member Since: 08 Aug 2017
Location: Timisoara
Posts: 6

Romania 2012 Freelander 2 SD4 S Auto Ipanema Sand

Ceau Ovidiu,

Noroc cu masina si cat mai putine interventii.Da de la rulment se aude, si abia am reusit sa-i gasesc fara sa cumpar tot ansamblul cardanic. Se pare ca am avut eu ghinion.Sper ca dupa interventia asta sa nu mai huruie sau bata altceva.
Vad ca esti din Timisoara, si m-ar interesa ce parere ai de ExpressLine dealerul de LR de aici. Eu am avut o experienta neplacuta cu ei. Au incercat sa-mi bage piese pe gat, piese care nu erau pentru masina mea. Stima,

Cristian

Post #328925 11th Aug 2017 8:16 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Drinovan OvidiuMember Since: 04 Mar 2016
Location: Timisoara
Posts: 99

Romania 2007 Freelander 2 TD4 S Manual Aintree Green

Buna Cristian,

Eu nu merg cu ea la service! La toate masinile ce le-am avut,daca a aparut o problema la motor,articulati,electronica etc.am incercat si am reusit sa le repar singur (cum imi place mie,cu grija,cu toate surubrile la loc,adica la fel cum a fost inainte)!Consumabilele(filtre,curele etc.)la fel le cumpar si le schimb!
Nu stiu ce sa zic de cei de la ExpressLine!Nu am apelat la servicile lor!Dar daca ai zis ca procedeaza asa e clar ca isi fac reclama negativa!

Post #329316 17th Aug 2017 8:36 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Post Reply  Back to top
Page 1 of 1
All times are GMT + 1 Hour

Jump to  
Previous Topic | Next Topic >
Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forumSite Copyright © 2006-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis